Hvordan unngå skader?

Hvordan unngå kostnader som følger av skader og unormal slitasje:

Det viktigste man kan gjøre er å unngå skader og unormal slitasje gjennom å behandle bilen pent og kjøre forsiktig med den. Les og praktiser punktene under og det vil bidra til å redusere dine framtidige bilkostnader.

AT_symbol_farge5

Vask og rengjøring

Bilen bør vaskes regelmessig og poleres minimum 2 ganger per år. Innvendig bør den også vaskes og støvsuges regelmessig.

AT_symbol_farge6

Fylling av feil drivstoff

Fylling av feil drivstoff kan medføre store kostnader. Dersom flere bruker bilen bør man sette opp ekstra informasjon i bilen om hvilket drivstoff man skal fylle.

AT_symbol_farge7

Steinsprutskader

For å unngå steinsprutskader på karosseri, lykter og frontrute bør man holde god avstand til bilen foran. For å unngå slitasje på frontruten bytte slitte vindusviskere og alltid sørge for at spyler-veske er tilgjengelig i bilen.

AT_symbol_farge1

Servicer

Servicene skal foretas i henhold til bilens service program til riktig tid og kilometer, slik at verdireduksjon som følge av manglende eller for sent utført service og garantibortfall unngås.

AT_symbol_farge2

Dekk og felger

Ved å være oppmerksom kan man unngå å kjøre dekk og felger inn i fortauskanter og dermed unngå skader på felg og dekk. Ved å alltid ha riktig lufttrykk og skifte ut slitte dekk, øker man bilens veigrep og reduserer dermed risikoen for større skader.

AT_symbol_farge3

Ryggekamera og sensorer

Velg også biler med ryggekamera eller sensorer som reduserer risikoen for at man skader og skraper opp bilen.

AT_symbol_farge4

Rygge inn i parkeringsplasser

Ved å alltid rygge inn i parkeringsplasser reduseres risikoen for skader betydelig. Man har ofte veldig liten oversikt for trafikk fra sidene når man rygger ut fra slike plasser og det kan lett oppstå skader.

AT_symbol_farge5

Varebiler

For varebiler er gode innredningsløsninger og polstringer i varerom tilpasset innholdet i varerommet viktig for å unngå skader og unormal slitasje.